Startsida ::Anvisningar :: Till föreningar

MOBO kontroll

MOBO är en modern version av fasta kontroller och passar till telefoner med operativsystemen Windows Phone, Android och iOS (iPhone).

Ladda ner MOBO-appen gratis till din telefon

MOBO (mobo.osport.ee/app)

  1. Installera gratisappen MOBO i din smarttelefon. Program för QR-kodavläsning ska även finnas installerat i telefonen t.ex. QuickMark (Android).
  2. Välj karta och vänta på att den är nerladdad i telefonen. Använd appens karta och kompass för att hitta kontrollerna. Ta kontrollerna i valfri ordning och besök ett valfritt antal kontroller. Gå inte på områden som är märkta som tomtmark (olivgrön färg på kartan) eller på åkrar.
  3. För att stämpla vid en kontroll, tryck på ”stämpla”-figuren och ta en bild av QR-koden. Du kan även ge feedback då du orienterar, genom appens info/feedback-meny och granska dina stämplade kontroller i telefonen via MyMOBO-sidan eller från appens webbsida mobo.osport.ee

På denna sida hittar du de svenskspråkiga bruksanvisningarna för MOBO i Finland samt anvisningar till föreningar som vill lägga till kartor i MOBO-appen.

En uppdaterad lista över finska MOBO-kartor hittar du i MOBO-appen. Välj Suomi/Finland som förvalt område och appen visar endast befintliga kartor i Finland.
Mera: mobo.suomi(a)gmail.com eller info(a)suunnistusliitto.fi